Er du i tvivl om hvorvidt du skal tage på efterskole eller ej? Her får du 10 grunde til at sige ja!

1. Du lærer en masse nye at kende

På de fleste efterskoler går der over 100, eller deromkring, elever – så der er god chance for at lære en masse at kende. Og især i starten er der meget fokus på teambuildings-øvelser, så selvom de måske ikke alle sammen bliver dine bedste venner, får du en masse forskellige venner.

2. Du lærer, hvem der er sande venner derhjemme

Når man tager afsted på efterskole, så går livet videre derhjemme og måske fortsætter mange af dine venner med at gå sammen. Her finder du virkelig ud af, hvem der virkelig er dine venner, og hvem der stadig er der for dig. Du finder ud af, hvem der tager kontakt, og hvem der ikke gør. Og du finder ud af, hvem der stadig vil ses – også selvom du bare lige er hjemme på weekend. Men husk: Du er også selv nødt til at bevare kontakten, hvis du ønsker det.

3. Du lærer meget om dig selv

Du står pludselig et fremmed sted med en masse fremmede personer, og du er nødt til at give noget af dig selv for at lære andre at kende. Du kommer i uvante situationer, og nogle gange kan det helt føles som om, at du er flyttet hjemmefra. Skolen har helt sikkert planlagt nogle ture og natløb med videre, som du alle sammen lærer en masse af. Også selvom det i situationen ikke er det fedeste, du har oplevet.

4. Du lærer at give slip

Som sagt er det på en måde som at flytte hjemmefra, og du lærer derfor helt naturligt at give slip – især på dine forældre. Du lærer at klare dig selv, og at du ikke behøver at ringe til din mor hver gang, noget uventet opstår. Pludselig kan du klare dig selv, og selvom det altid er skønt at se sin familie og sine venner igen, så er savnet ikke så stort, som du troede, det ville være.

5. Du lærer at være rummelig

Hvad enten du får en, to, tre eller flere roomies er du nødt til at være rummelig. I skal lære at leve sammen, dele værelse, bad, toilet og du kan ikke altid få det, som du vil have det. Man lærer at respektere andre og deres behov, og man lærer at gå på kompromis. I skal alle sammen være der – også selvom i ikke er bedste venner. Dét lærer man en masse af!

6. Du lærer at stå på egne ben

Det er næsten allerede sagt, men på en efterskole er du nødt til selv at tage nogle valg ind imellem. Du er nødt til at vaske tøj, hvis det er nødvendigt. Du er måske nødt til at tage toget fra en by, du ikke engang kendte før du startede, og finde hjem. Og du er nødt til at planlægge – hvornår skal man hjem på weekend? Hvordan kommer jeg hjem? Hvornår skal jeg se mine veninder? Hvornår skal jeg lave mine lektier?

7. Du lærer at tage ansvar for fællesskabet

På en efterskole hører sig også mange pligter og ikke alle er lige sjove. Måske skal du stå for opvasken, måske skal du rengøre et klasselokale, gøre toilettet rent eller stille aftenkaffen frem til resten af skolens elever. Nogle gange kan det føles træls – “hvorfor er det lige mig?”. Men med tiden lærer du, at alle må gøre noget, for at fællesskabet kan fungere.

8. Du får venner for livet

Selvom du helt sikkert har en masse dejlige venner hjemmefra, så er en efterskoleven noget helt særligt. I har delt helt specielle øjeblikke, og minderne lever videre med vennerne fra skolen.

9. Du får aldrig muligheden igen

Selvom du selvfølgelig kan tage på højskole senere hen, føles det alligevel lidt som en “once in a lifetime” chance. Hvis man er så heldig at få lov at gå på efterskole, skal man helt sikkert tage chancen, hvis man har lyst.

10. Du får et helt andet forhold til dine lærere

Slut med lærere, man ikke kan lide – eller sådan da. Naturligvis kan man heller ikke lide alle lærere på en efterskole, men man får altså bare et helt særligt forhold til ens lærer, når det både er vedkommende, der underviser en, ser en på fodboldbanen, siger godnat til en og spiser aftensmad med en. Og meget meget mere.

Du kan godt glæde dig!

Læs mere om livet på Brøruphus Efterskole her

 

Oplev Brøruphus Efterskole

Kom ud og besøg os, så du selv kan oplevet det liv der er på skolen til hverdag.

Luk menu