Bliv elev på Brøruphus Efterskole

Siden 1949 har mere end 6000 unge mennesker været elev på Brøruphus. Du bliver derfor en del af en lang og stolt tradition, når du melder dig ind på skolen, og vi glæder os til at byde dig velkommen.

For at blive elev skal du udfylde vores optagelsesformular, som du finder her. Samtidig skal du bestille en tid til en rundvisning på skolen, da det er rigtig vigtigt for os, at du ser og mærker skolen. Se dage her.

Er der en ledig plads, reserveres den til dig, og du vil modtage en bekræftelse fra os på mail. Er der ikke plads, hører du også fra os, og du kommer på venteliste på det linjefag, du har søgt optagelse på. Vi kontakter dig igen, når vi kan tilbyde en plads. Du er altid velkommen til at kontakte skolen for at høre nærmere om din plads på ventelisten.
Vi optager naturligvis eleverne i den rækkefølge, vi modtager ansøgningerne i, og hvis du senere finder ud af, at du hellere vil gå på et andet linjefag, så kontakt os hurtigst muligt for at høre om muligheden for at blive flyttet.

Januar året før skolestart begynder vi at arbejde med elevholdet, og vi sender jer en opkrævning på indskrivningsgebyr på 1000 kr. 1. juli året før skolestart opkræver vi et startgebyr på 2800 kr. Startgebyret bruger vi bl.a. til skoletøj, sangbog og andre faste udgifter, som alle elever skal have. Vi betaler startgebyret tilbage ved udmelding inden 1. januar før skolestart.

I løbet af foråret, samme år du skal starte, har vi Nye elevers dag – en orienteringsdag for alle indmeldte elever og deres forældre. Her møder du dine kommende efterskolekammerater og får den første rigtige fornemmelse af, hvad det vil sige at gå på Brøruphus.

Et skoleår på Brøruphus Efterskole er på 42 uger, og det koster i skoleåret 2023/24 2750,- pr. uge. Husk at statsstøtten fratrækkes dette beløb. Skolepengene inkluderer skirejse, som ofte er gået til Hafjell i Norge. Herudover er der ingen andre udgifter – vi kalder det “all inklusive”.

Oversigt over skæringsdatoer
Løbende indmelding til kommende år: ingen betaling
1. januar året før skolestart (1,5 år før): betaling af indskrivningsgebyr på 1000 kr.
1. juli året før skolestart (1 år før): betaling af startgebyr på 2800 kr.
1. januar samme år som skolestart (halvt år før): ved udmelding tilbagebetales startgebyret.

Kom på besøg på Brøruphus

muskaru

Broruphus Efterskole. Teater

Kom ud og besøg os, så du selv kan opleve livet på Brøruphus.

Vi står klar til at modtage dig, og vores elever giver dig en rundvisning, så du kan får en god fornemmelse af, hvad det vil sige, at være elev på Brøruphus Efterskole.

Vi glæder os til at se dig og din familie

Stemningsreportager.  Herover: Nyt hold godt i gang på Brøruphus Efterskole – og nedenfor: Elever til gymnastikundervisning i Forum Horsens.

Ledige pladser

Ønsker du et præcist svar på, om der er ledige pladser på den linje, du gerne vil på, så kontakt skolens kontor på 86 53 89 00 eller på mail. De har altid de seneste tal.

Økonomi oversigt

Et skoleår på Brøruphus Efterskole er på 42 uger, og det koster i skoleåret 2023/24 2750,- pr. uge. Husk at statsstøtten fratrækkes dette beløb. Skolepengene inkluderer skirejse som ofte er gået til Hafjell i Norge. Derudover opkræver vi et startgebyr på kr. 2800,- som bl.a. betaler for skoledragt, sangbog mm.

LOKAL EFTERSKOLESTØTTE

Vi har en særlig pulje, der supplerer den statslige elevstøtte, som alle elever får. Vi kalder det lokal efterskolestøtte.
Der kan være mange faktorer, der gør, at du får brug for ekstra støtte til nedsættelse af skolepengene. Hvis du vil i betragtning til den særlige pulje, skal du ansøge skolen vha. ansøgningsskemaet, der kan downloades herunder. Det udfyldes og sendes til skolens kontor: broeruphus@broeruphus.dk

Vi har defineret en række kriterier, vi vurderer ansøgningerne ud fra. Det vil altid være en konkret, individuel vurdering, skolen foretager.

Hent ansøgningsskema