FÆLLESFAG

Vores fællesfag er vigtige og helt afgørende for det store efterskolefællesskab. Her lærer du at arbejde sammen med andre. Du lærer at deltage og bidrage til et fællesskab. Og at samarbejde på kryds og tværs af de vante rammer. Det er undervisning og fag, der rækker ud over linjefag og boglige fag. ​Alle elever – uanset linje, boglige fag, klassetrin eller særlige interesser – skal have dem.

Gymnastik

Alle elever på Brøruphus skal have lyst og vilje til fysisk træning og aktivitet – uanset om man har et kunstnerisk linjefag eller et idrætslinjefag. Og vi sørger selvfølgelig for, at hver elev udfordres på sit niveau.

I gymnastikundervisningen på Brøruphus Efterskole arbejdes der med at give eleverne en alsidig træning og god grundform samt en god kropsbevidsthed. Vi leger, danser, griner og sveder. Gymnastikken er en vigtig brik i skabelsen af det store fællesskab. Her mærker man virkelig styrken ved det fælles projekt, en gymnastikopvisning er.
Vi arbejder med gymnastikken gennem en god og kvalificeret grundgymnastik blandet med ny inspiration fra dansens verden. I løbet af året arbejder vi også med styrketræning, smidighed og kondition. Vi laver rytmisk opvisningsgymnastik, hvor der der arbejdes med sammensætninger og koreografi. I drengegymnastikken indgår der også en del springgymnastik.

I løbet af vinteren og foråret deltager vi i 12-15 gymnastikopvisninger – både på skolen og ud af huset, I DGI regi, foreningsregi og sammen med andre efterskoler i området. Du har ca. 4 timers gymnastik hver uge. I tillæg kan du vælge springgymnastik som valgfag.

Valgfag

Valgfagene er den gruppe af fag, hvor du får mulighed for at snuse til nye fag og områder. Du vælger fag for ca. tre måneder ad gangen. Det er en alletiders mulighed for at snuse til nogle andre fag end dem, du ellers bruger meget tid på. Der er i hver valgperiode 9-10 fag at vælge mellem, f.eks.:

Rytmisk sammenspil, begynderguitar
Tegning, maling, smykkefremstilling, håndarbejde, silkemaling, papirklip
Foto, film, video, digital billedbehandling
Psykologi, filosofi, debatcafé
Teater, drama
Volleyball, fodbold, håndbold, badminton
Løbetræning, gymnastik, dans, springgymnastik
Desuden kan du vælge at være med til kor eller springgymnastik.

Morgensamling og fortælletimer

Vi er sat i verden for at udvikle os og blive klogere. Vi er en grundtvig-koldsk efterskole, og her er det levende ord helt centralt.

Hver morgen starter vi fælles i foredragssalen, hvor lærerne på skift har morgensamling eller sangtime. Der er fortællinger og drøftelse af samfundsmæssige, etiske, historiske og litterære emner. Vi får besøg af foredragsholdere, og nogle timer bliver brugt til at gennemgå fælles opgaver og praktiske oplysninger. Vi synger altid sammen fra højskolesangbogen og starter på denne måde dagen med i fællesskab at få udvidet vores horisont.

Tilmeld dig Broruphus Efterskole
Dagligdagen på Broeruphus