KUNST

Kunst er et sprog til at forstå verden med. Det handler om at få indtryk, give udtryk og sætte aftryk. Gennem kunsten kan vi formidle vores tanker, fortælle historier og udtrykke følelser. Gennem kunsten skærpes opmærksomheden, og vi kan stille spørgsmål til livet og skabe debat.

Indtryk – udtryk – aftryk

Vi skaber med hænderne, vi skaber med hovedet, vi skaber med materialerne, nysgerrigheden og modet … og måske skaber vi os også lidt.

Kunst kræver, at du har mod til at kaste dig ud på dybt vand, og kunsten udfordrer dig derfor ikke kun fagligt, men involverer dig personligt med alt, hvad det indebærer af åbenhed, begejstring, engagement og nysgerrighed. Du skal have lyst til at skubbe til rammerne og bryde med vaner og konventioner.

På Kunst er der både tid til at fordybe sig i egne produktioner og til at eksperimentere i fællesskab.

Glem dig selv når du skaber

Der arbejdes vekslende mellem stillede opgaver og egne projekter. Gennem eksperimenteren og undersøgelse med mange forskellige materialer, teoretiske overvejelser og teknikker får du en bedre forudsætning for at forfølge og virkeliggøre dine, mere eller mindre, vilde ideer.

Når du udvikler dine færdigheder, og ikke mindst oplever glæden og stoltheden ved et godt resultat, hvor du har lagt så meget af dig selv, så kan du få følelsen af at glemme dig selv i det skabende arbejde, og det er måske lige der, at du er allermest dig selv.

Alt skal prøves

Brøruphus har et stort, velfungerende kunstlokale med gode faciliteter, som ikke alene benyttes til undervisning, men som også giver mulighed for selvstændigt arbejde i fritiden.

Vi arbejder med klassiske stilarter som tegning, maleri og skulptur, men samtidig også med nyere genrer og udtryksformer som installation, street art/land art, foto/videokunst og concept art.

Kunstscenen i dag er bred og arbejder på tværs af mange medier og genrer. Alt kan anvendes, og alt skal også helst prøves. Men hvordan får man et helstøbt værk ud af sorte plasticspande, meloner og metaltråd? Og kan man lave et værk af vittigheder om tarmrensere, uden at værket bliver en vittighed?

Tilmeld dig Broruphus Efterskole
Dagligdagen på Broeruphus